Hvor skal vi spise i aften?

Kan du huske billedet af arbejderne, der spiser med udsigt over Manhattan?


Der er mange fantastiske locations for en uforglemmelig aften.


Lad os komme ned på jorden – til en middag for mellem 2-10 ++ personer.

Her er et par muligheder, der kan være ”lige i nærheden” - fede på en skæv måde.


Locations er et af mine specialer

En middag får et uventet drej med en alternativ location. En picnic kurv i det fri – javel, men mere er også muligt. Jeg har til mine arrangementer lejet mig ind på diverse museer – en helt fantastisk oplevelse, men….også kostbar og som sådan er det ikke det væsentlige for at få en skøøøøn middagsoplevelse. Lad os se på de økonomisk håndtérbare løsninger. Nogle gange har vi muligheder vi ikke tænker på – de er lige ved hånden.
TELTE - STORE OG SMÅ

Har du en have så sæt et telt op:

Telte findes i så mange stilarter og strømninger. Hvad med et skønt lille spejdertelt, et militærtelt, et helt hvidt lækkert telt eller et beduintelt. Hvis teltet er kedeligt, så dekorér det med alt muligt du har, fra stoffer i metermål til rekvisitter/ting, du bare har i dit hjem.
Til en af mine private fester satte jeg mange telte op - alle havde et tema


Nogle af temaerne

”Hjem til gården”: Bordene var pyntet med kornblomster – store halmballer lå rundt omkring bordet, og snore udspændt i loftet med gammeldags vasketøj fra undertøj til forklæder. Bord- og menukort i landlig stil – servicen rustik.

”Boudoiret”: Krystal lysekroner i loftet – tunge franske duge – røde roser en masse - vifter ved hver kuvert til sommerheden – sorte blonder – toiletbord med kvindelige forførende effekter som corsager, parfumer, pudderkvaster og lange handsker. Stolene sprøjtemalet mørkerøde.Chaplin: Bordet var dækket med en laset, men ren hørdug. På midten af bordet lå der filmrekvisitter såsom et klaptræ, Chaplin's hat og stok mm. En "Chaplin” figur serverede middagen, og menuen var skrevet på en lædersål.
Andre temaer: "Temple of Senses" - "Delights" - "Loooove" (med små røde poser som lykkedepoter) - "Spejlkabinettet". Saml alle de spejle du har og tænd 327 (eller 328) stearinlys.
DRIVHUSE - ORANGERIER
Du har måske et drivhus i haven? En god location for en fortryllende middag både vinter og sommer.

Det lille skønne drivhus


I lidt større rammer er det vidunderligt at invitere til midnats- middag med masser af stearinlys og storlslået musik. Virker også rigtig godt for 2 personer....

(Billedet fra Beldi Country Club i Marrakech)


HELT OPPE UNDER TAGET
DET GAMLE LOFT
Ryd et område på dit loft og spred skønne tæpper der hvor middagen skal være. Læg kæmpestore puder eller sæt skamler - find et lavt bord. Hæng så lanterner overalt - det er væsentligt at det er et blødt varmt lys. Musikvalget er essentielt for den optimale oplevelse.

PÅ ARBEJDSPLADSER MED SPÆNDENDE EFFEKTER


Middag blandt 1000 ting

En af de sjoveste middage, jeg har kreeret, foregik blandt rekvisitterne i DR.

Mit tema var udspundet fra en TV serie der hed Krøniken, og den handlede om en familie i 50erne i Danmark. Jeg valgte at tilegne hvert bord til en person i serien med genstande, service og menu. Da temamiddagen foregik i TV byen i deres rekvisit afdeling, var der rekvisitter på vægge, reoler og hængende ned fra loftet .
Før gæsterne spiste til middag blev der arrangeret en tur rundt i alle produktionsafdelingerne. Vi var i kostumeafdelingen og i systuerne og så nogle af de kostumer, vi kender fra diverse danske tv- produktioner. Vi var på snedkerværkstedet og nede i kældrene, hvor der var nummererede rekvisitter på hylder i kæmpe haller.

Middag i rekvisitafdelingen i TV-Byen

Efter omvisningen blev alle budt på et lille glas sherry (Fad no 6) i bedste 50'er stil - og så var middagen serveret.
UDE I NATUREN
Min favorit location er her og nu: CAMPINGVOGNEN
Du kan placere campingvognen hvor du vil - fx i din have eller midt i en skov. Campingvogne kan lejes i alle størrelser.

Forestil dig campingvognen står midt ude i naturen – vibrerende med varme, lys og musik - og et bålfad udenfor til at byde velkommen

Herefter er det op til chefkokken at traktere

Min veninde har lige købt en gammel campingvogn, som hun er i gang med at renovere. Nu er den blevet sortlakeret, og stilen skal være boho-style. En af de nærmeste dage vil hun rulle op foran min dør og invitere indenfor.


P.S. Jeg blev engang inviteret til DUNKEL DINNER (Mørkespisning) i Tyskland, men sagde nej tak….

Og hvorfor det?

For mig er en god middag en oplevelse for alle sanser, og der er forskellige ingredienser man skal sammensætte, for at det er optimalt.

Det fortæller jeg om i et andet opslag.

 


Artiklen er ikke sponseret, og jeg har ikke modtaget honorar for den.

Nogle af billederne er fundet på nettet, hvor fotografen er ukendt. Kom frem hvis det er dit billede.

Hvis I benytter eller deler mine billeder, venligst kreditér med Adamasblog.com