OPTAKTEN TIL EN SPÆNDENDE BEGIVENHED

Lidt om invitationer og hotelvalg – og så et friskt vindpust

I mit virke med at tilrettelægge arrangementer og eventyrlighed, er der et væld af tråde der skal flettes sammen, så det bliver en velfungerende oplevelse. Disse ”tråde” kan blive farverige og en oplevelse i sig selv. Lad os sige, at vi nu skal på eventyr.
Her er en beskrivelse af, hvad der skal tages stilling til, så vi, gæster eller kunder får den optimale oplevelse.
Eventyret/oplevelsen skal begynde det øjeblik, du modtager invitationen.
INVITATIONEN
Invitationen er væsentlig, så man som potentiel gæst kan tænke OOOOOOHHHH YESSSS. Hvordan skal den se ud – og hvordan skal den overbringes?
Den digitale invitation
·Hvis du vælger en digital invitation, er der mange gode muligheder på fx Paperlesspost: https://www.paperlesspost.com Her finder du mange looks og de har et godt opfølgnings system.
Den fysiske invitation
Hvis du vælger den fysiske version, kan du vælge at overbringe den med sendebud. En motorcykel kan komme frem selv de mest utilgængelige steder.
Hvilket materiale skal din invitation fremstilles af?
Transparent acryl – gummi – læder – træ – spejl eller andet? Skal den være i en æske eller fx en rulle, og skal den indgå i en helhed med andre effekter/gadgets?
Alt skal tilpasses målrettet til den særlige begivenhed.

Når invitationen er i øjenfaldende, vil dine gæster eller dine kunder umiddelbart begynde at glæde sig til begivenheden. Der vil sikkert blive talt om din invitation, måske hvisker de i krogene ….Har du hørt … og skal du også med??


PÅ VEJ TIL OPLEVELSEN
Vi forestiller os, at vi skal på eventyr et ukendt sted….trommehvirvel bbbrrrrrrr.
Kufferterne er pakkede og bilen lastes
Selve transporten til eventyret er lige så væsentlig som selve begivenheden


I vores fiktive men realistiske historie står vores eget fly varmt og parat - på vej til eventyr

MODTAGELSEN

Vi modtages af chauffører med hvide handsker, kasketter og store smil.

I mange lande, som fx Cambodia, er det en mere indviklet proces at komme ind i landet. Der skal desværre særlige metoder til, og ja så går man lige igennem hele systemet.

Disse kringlede kroge er forskellige fra land til land.

Med gæster på eventyr er det hensigtsmæssigt, at der ikke skal ventes for længe.

Så ressourcer til netop den del er netop det, der skiller den professionelle niche fra den private.


Ankomst og afrejse

Når man ankommer og afrejser, er det væsentligt af føle sig velkommen.

På foto DJ Momo Zen/Marrakech

At blive modtaget som en særlig gæst – i det hele taget at føle sig velkommen - er essentielt.

Ved afrejse er det lige så væsentligt, at der blive fulgt ”til dørs” og når der bliver sagt På Gensyn med glade vink, er det en god fornemmelse. https://www.thedecksaigon.com/

Man kan altid føle, om personalet på et hotel eller en restaurant kan lide deres arbejde, og om de udfører deres arbejde med stolthed og glæde.


HOTELVALG

Hvilket hotel skal vi bo på?
Stilart og størrelse
En af mine helt store passioner er hoteller. Jeg er nok det, man vil kalde en hotel-freak. Jeg er personligt vild med boutique og design hoteller – asiatiske hoteller eller hoteller i Colonial Style. Jeg kan skrive side op og side ned om hoteller over hele verden. Hellere et lille specielt hotel end et kæmpestort.
To af mine små favorithoteller er Blakes i London og Costes i Paris
Blakes Hotel var et af de første 5 stjernede små boutiquehoteller, og er efter min mening ”everlasting”. Det er kreeret af Anouska Hempel, der har designet en del hoteller. https://www.blakeshotels.com/

I hendes sortiment er der en charmerende yacht, der har plads til mellem 4-7 personer. Båden hedder Beluga 1. http://www.theyachthouse.com/yachts/yacht.php?s=beluga-1

Hotel Costes ligger I Paris. Det har en opulent stil og sit eget brand med musik og livsstil https://www.hotelcostes.com/en


ET SÆRLIGT MØDESTED

På et stort hotel i Vietnam havde jeg en sjov oplevelse. Hotel Intercontinental Danang Sun Insula Resort har en ypperlig Michelin restaurant, der hedder Maison 1888, med Michelin kokken Pierre Gagnaire den ikonoklastiske kok i spidsen.

Jeg nød en privat middag der, med den mest fantastiske udsigt.


Boudoiret

På hotellet har de et særligt Boudoir Rum til private møder. Det er indrettet som et fransk ja… boudoir med effekter og stemninger.

(Jeg har erfaret at Trump og Putin havde møde netop på dette hotel… gad vide i hvilket rum deres møde blev afholdt 😊)
KUNST – ARKITEKTUR OG DESIGN
Et suuuper spændende hotel i en helt anden stil er The Silo i Cape Town. Hotellet er en blanding af kunst, arkitektur og design.


Hotellet er et ombygget kornlager og rummer kunst fra nogle af Afrikas ypperligste kunstnere. Det er en stor oplevelse at befinde sig i dette hotel. Nyd videoen med indtryk fra deres verden:

http://www.theroyalportfolio.com/the-silo/experiences/at/art-at-the-silo-hotel/


HVORDAN SKAL MAN VÆLGE ET HOTEL, OG HVAD SKAL MAN VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?Det væsentligste når man rejser er, at hoteller er ”Homey”. Service og glade smil er essentielt. En af mine veninder fortalte mig, at hun på et hotel blev modtaget om aftenen med sætningen ”Welcome Home” – ja, så føler man sig ventet, og man føler, man bliver set.


Her er en checkliste, som du kan benytte, når du skal booke hotel

· Lokation er det væsentligste

· Hvilken målgruppe henvender hotellet sig til?

· Rummets størrelse og udsigt

· Hvilken etage

· Faciliteter. Lever de op til dine forventninger?

· Anmeldelser fra det hotel du gerne vil bo på – også de dårlige anmeldelser

· Tidspunktet for dit ophold – falder dit ophold sammen med helligdage eller anden festivitas som kinesisk nytår og lignende


Udsigt og lokation
Lokation betyder ALT. Skal hotellet ligge midt i et gammelt kvarter, ved stranden, i urskoven, på savannen, midt i vinmarkerne, på golfbanen – eller skal opholdet være på en yacht for fulde sejl.

De fleste vil gerne have ”a room with a wiev” (se min artikel "Et vindue mod verden".
Groundfloor eller penthouse?
Hvilken etage skal et hotelværelse være på?
Topfloor vil man vælge for udsigten, og ofte har top etagerne executive lounges, der serverer snacks og drinks mellem 15-19.
Groundfloor er super, hvis man kan lide at have direkte adgang til naturen eller måske en pool. Nogle gæsterer er bange for kryb, og så er det måske ikke sagen at bo nederst.
Larm og lyde
I de fleste storbyhoteller er der sørget for, at man ikke hører larmen fra gaden, og det er jo herligt. Forestil dig man bor lige ved siden af en kirke og klokkerne bimler, der kan være mange lyde der virker irriterende. Der er imidlertid lokationer, hvor udendørs lyden er skøn. Bor man midt i naturen, er det berigende at være i pagt med dyrelivet omkring en, og på en båd er det skønt at høre bølgerne skvulpe.
Lydene omkring os er væsentlige – de er medvirkende til at give den fulde oplevelse.
Dufte og Lugte

Har du nogensinde boet ovenover en bager eller en restaurant – så ved I hvordan ens lugtesans påvirkes.

En af de første ting jeg tænker på når jeg går ind i et rum er duften. Mangen en spa har duften af citrusblomster blandet med sandalwood. Aaaahhh tænker man nok umiddelbart – jeg vil gerne have mere.

I en ostehandel skal man være motiveret for netop oste og i firkehandelen for netop fisk.

Men tilbage til hotellerne.


Nå man går ind i et værelse, bliver man med det samme påvirket af lugten. Lugter der støvet og fugtigt eller indelukket. Eller fornemmer man ”her er rent og lækkert” så har man lyst til at være der.
HVILKET RUM SKAL GÆSTERNE BO I ?

Når jeg booker hotel, researcher jeg umådelig meget, for at være sikker på at alt er som aftalt.


Det er meget forskelligt hvad slags værelse, hver enkelt gæst ønsker, og jeg bestræber mig på at imødekomme ethvert ønske.

Der er mange aspekter at tage i betragtning når man udvælger værelser til sine gæster.

VALG AF HOTEL OG VÆRELSER ER EN HEL VIDENSKAB

 
Det friske vindpust
Lad os afslutte med en oplevelse – Forestil dig vi er indlogeret på et skønt hotel, og nu skal vi på eventyr. Så her blot et lille vift (et vindpust) - begyndelsen på en oplevelse…
For at komme til vores destination skal vi over vand – så derfor er næste stop en båd. Ikke hvilken som helst båd – men en nøje udvalgt båd. Den er nymalet (😊) og ligger klar i havnen. 

Artiklen er ikke sponseret, og jeg har ikke modtaget honorar for den.

Nogle af billederne er fundet på nettet, hvor fotografen er ukendt. Kom frem hvis det er dit billede.

Hvis I benytter eller deler mine billeder, venligst kreditér med Adamasblog.com